Vrăjitoarele din Salem de Arthur Miller

Povestea vrajitoarelor din Salem este extrem de populara. Mai multe filme si piese de teatru care au preluat si modificat (mai mult sau mai putin) ideea au inregistrat succese memorabile si au atras publicul in repetate randuri.

Dupa ce in 1641 vrajitoria a fost declarata o crima capitala, in micul tinut Salem, Massachussetts a inceput o adevarata vanatoare de vrajitoare. in septembrie 1692 “isteria vrajitoarelor” a atinse cote maxime si a dus la moartea a 20 de oameni si arestarea altor 150. Care a fost intriga acestei povesti?

În 1688 John Putnam, un foarte influent om din Salem l-a invitat pe Samuel Parris sa predice in orasul lor. Preotul a venit insotit de sotie, de fiica sa, Betty, in varsta de sase ani, precum si cu o nepoata – Abigal si servitoarea acesteia Tituba. in primavara anului 1692, Betty s-a imbolnavit si a dobandit un comportament foarte ciudat: tipa ca si cand cineva ar fi intepat-o cu ace invizibile sau ar fi taiat-o, auzea voci, se tara pe sub mobila si mormaia sunete ciudate.

În urma unei examinari, doctorul William Griggs, a decis ca boala micutei era cauzata de o forta supranaturala. Nu la mult timp, alte cateva fete din sat au inceput sa acuze simptome asemanatoare celor descrise la micuta Betty.
Ascultă piesa la Radio Crocodilu Mac-Mac sau online chiar aici:

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.