Trenurile mele de Tudor Musatescu

Acțiunea are loc în provincie, în casa lui Manole. Acesta este un fost mecanic de locomotivă care s-a retras din cauza unei răni la un picior. El s-a decis să redacteze un roman al vieții sale după ce fiica sa, Maria, a fost de acord să-l scrie după dictare. Maria este îndrăgostită de Puiu, fiul lui Nacu.

Nacu este un om bogat și nu vede cu ochi buni această relație, de aceea îl vizitează pe Manole ca să-i spună că fiul său este logodit cu alta. Manole îi dictează fetei o scrisoare ca pentru romanul său, dar de fapt este o scrisoare de despărțire a ei față de Puiu. După ce ani de zile a jucat la loto numărul 66666, Manole renunță să mai joace dar nu spune nimănui acest lucru. Tocmai de această dată numărul său iese câștigător.

De frica orașului (oamenii fiind revoltați că de zeci de ani nimeni care a cumpărat bilet de la Colectură nu a câștigat), Morărescu Tarabana este foarte speriat pentru că nu poate să apară așa în fața oamenilor și să spună că a câștigat pe biletul lui Manole. Câștigul fiind de 12 milioane de lei, Morărescu Tarabana îi oferă lui Manole un milion dacă acesta spune lumii că el a jucat biletul câștigător. După ce ia milionul, viața liniștită a lui Manole se complică foarte mult…
Ascultă piesa la Radio Crocodilu Mac-Mac sau online chiar aici:

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.