Rodeo de Valeriu Sîrbu

Valeriu Sîrbu s-a născut pe 18 septembrie 1931, Bujoreni, Vâlcea, d.4 decembrie 2009,Cheia, Prahova. A urmat cursurile Liceului „Moise Nicoară” din Arad. A frecventat Facultatea de filologie a universităţii bucureştene, secţia Limba şi literatura română, dar a fost exmatriculat în 1952, ca urmare a întâlnirilor cu poeţi nonconformişti, printre care Dimitrie Stelaru, Tudor George, Ludovic Antal.

Absolvă în 1955 studiile universitare. A fost reporter la publicaţia La Roumanie nouvelle, profesor la Gherghiţa şi Vălenii de Munte în Prahova. Poet,. Prozator, dramaturg. Membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Braşov, şi primul secretar al filialei după 1989. A debutat cu versuri în Povestea vorbei, supliment editat de Miron Radu Paraschivescu al revistei Ramuri din Craiova (1966). În volum a debutat în 1969 cu Poeme banale.

Înfiinţează, împreună cu Gheorghe Crăciun, Alexandru Muşina, Ovidiu Moceanu, Caius Dobrescu, Andrei Bodiu şi Marius Oprea revista Interval, a înfiinţat şi condus revistele Ecoul şi Accent. A fost distins cu premii ale filialei Braşov a Uniunii Scriitorilor din România pentru poezie şi teatru (1980, 1986, 2003).. Cetăţean de onoare (post-mortem) al oraşului Vălenii de Munte.
Asculta piesa la Radio Crocodilu Mac-Mac sau online chiar aici:

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.