Pisica Verde de Elise Wilk (2016)

Elise Wilk s-a născut în anul 1981, la Brașov. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității din Cluj-Napoca și are un master de scriere dramatică la Universitatea din Târgu Mureș. A beneficiat de o bursă la Berlin, unde a făcut asisteță de regie și dramaturgie.
Încă de la prima piesă publicată a atras atenția prin prospețimea și vigoarea scrisului său. În anul 2013 câștigă concursul de dramaturgie organizat de Irish Ambassy la București.
Despre această piesă, autoarea spunea: „“Pisica verde” spune povestea a şase adolescenţi dintr-un oraş de provincie şi a unei seri de sâmbătă care le va schimba vieţile pentru totdeauna.
Lumea lor înseamnă cartierul de blocuri din spatele combinatului, şcoala, primele iubiri şi clubul President, unde merg sâmbătă seara. Dar lumea lor mai înseamnă şi îngeri care beau vodkă, vrăji făcute la miezul nopţii, pisici verzi care apar în mijlocul intersecţiei şi pastile colorate pe care le înghiţi ca să uiţi.

Este o lume din care părinţii lipsesc: fie sunt plecaţi la muncă în străinătate, fie n-au timp, fie copiii sunt nevoiţi să joace rolul părinţilor. Toţi adolescenţii din această poveste se refugiază în lumi paralele, care par mult mai frumoase şi mai suportabile decât cea în care trăiesc.
“Pisica verde” spune o poveste de dragoste. Ca multe poveşti de dragoste din adolescenţă, e vorba despre o iubire neîmpărtăşită.
“Pisica verde” spune o poveste despre o crimă. E o poveste pe care o ştim cu toţii: am citit-o în ziar sau am văzut-o la ştiri.
În primul rând însă, piesa vorbeşte despre puterea imaginaţiei cea care ne salvează de lumea gri în care trăim.”
Asculta piesa la Radio Crocodilu Mac-Mac sau online chiar aici:

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.