O iarna printre ghetari de Jules Verne

O iarnă printre ghețari (franceză Un hivernage dans les glaces) este o nuvelă scrisă de Jules Verne și publicată în Musée des familles între martie și aprilie 1855.

Când se va întoarce în Dunkerque din călătoria sa spre nord, efectuată la bordul vasului Jeune-Hardie’, Louis Cornbutte urmează să se căsătorească cu Marie. Însă vasul revine în port fără Louis, care a dispărut în cețuri împreună cu doi marinari din echipaj în apropierea unui maelstrom, în timp ce încerca să ajute echipajul unei goelete care plutea în derivă.

Tatăl căpitanului, Jean Cornbutte, adună un echipaj și pornește în căutarea lui, însoțit de Marie. Expediția urmează traseul anterior al vasului Jeune-Hardie și iernează în insula Shannon din Marea Groenlandei. Louis și camarazii săi sunt găsiți, dar rivalul său la mâna Mariei, André Vasling, încearcă să îl elimine, dând naștere unui conflict între norvegieni și francezi. Familia Cornbutte iese învingătoare și revine la Dunkerque, unde se ofociază căsătoria dintre Louis și Marie.
Asculta piesa la Radio Crocodilu Mac-Mac sau online chiar aici:

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.