Gaitele de Alexandru Chiritescu

Actiunea se petrece in sec. al XX-lea, in casa Anetei Duduleanu, vaduva marelui mosier Tasse Duduleanu In aceasta casa batrana locuia impreuna cu fiica cea mica, Margareta, sotul acesteia Mircea Aldea si 2 servitoare : Zamfira si Fraulein.Intr-o asemenea casa in care dominau urletele, Mircea Aldea este un intrus, intrat fortat de imprejurarile casatoriei cu Margareta Duduleanu, care se macina incet, incet pana ajunge la disperare.

In toata acesta monstruozitate, apare Wanda Serafim, o femeie usoara, venita de la Paris, nepoata a marelui mosier Tasse Duduleanu si implicit verisoara a Margaretei. Aceasta il seduce pe Mircea, care se arunca fara tagada in bratele ei, intr-un moment total nepotrivit (cand sotia sa era insarcinata).

Raceala care intervine intre cei doi soti nu ii da nicio clipa impresia Margaretei ca ar putea fi vorba de o alta femeie, ba chiar il indeamna pe Mircea sa mearga insotit de Wanda la o receptie data in cinstea unei cununii, fiind convinsa ca adevaratul motiv al indepartarii barbatului ei era copilul.

Margareta Aldea suferea de o boala de inima, iar cei doi frati, Georges si Ianache, incearca sa o convinga sa scape de copil. Femeia refuza categoric acest lucru, argumentul ei fiind dorinta nemasurata a lui Mircea de a avea un copil, moment in care Aneta Duduleanu vine in camera cu un manunchi de scrisori de dragoste ale ginerelui ei catre Wanda.

Pe fondul amuzamentului celor doi frati si al batranei, Margareta se sinucide cu o supradoza de laudanum.
Asculta piesa Gaitele de Alexandru Chiritescu la Radio Crocodilu Mac-Mac sau online chiar aici:

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.