Fata Muta A Inceput Sa Vorbeasca de Dumitru Crudu (2013)

Dumitru Crudu (n. 1967) este prozator, poet și dramaturg. Este absolvent al Facultății de Științe, secția Filologie, a Universității „Transilvania” din Brașov. Și-a făcut masteratul la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. A publicat șase cărți de poezie și trei romane.

Romanul Un american la Chișinău a câștigat Premiul pentru Proză al Filialei Chișinău a Uniunii Scriitorilor din România (2013), iar cititorii și criticii literari l-au inclus printre cele mai bune 10 romane basarabene din ultimii 50 de ani.

A scris 20 de piese de teatru, după care s-au făcut în jur de 30 de spectacole și filme în țară și străinătate. Cărțile sale au fost traduse în cehă, germană, rusă, italiană, franceză, engleză, catalană, suedeză și olandeză.

În aprilie 2015 a primit Premiul Național pentru cartea pentru copii „O bătrână de unsprezece ani”.

În „Fata mută a început să vorbească”, vom vedea simboluri ale luptei de renaștere națională, adevăr și minciună, dragoste privită sub unghiul muchiei de cuțit, toate acestea reconstituind în fața noastră povestea neordinară de la începutul anilor ’90 a unei familii din orașul Tighina și evenimentele care i-au marcat în acea perioadă..
Asculta piesa la Radio Crocodilu Mac-Mac sau online chiar aici:

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.