Dureroasa neutralitate de Constantin Venerus Popa

În ‘Dureroasa neutralitate’ și ‘Vara Marelui Război’, Constantin Venerus Popa a încercat să surprindă dramatismul acelor momente de mare încleștare istorică, implicarea extrem de profundă a Familiei Regale a României în Primul Război Mondial și să ofere o imagine relevantă a principalelor figuri de oameni politici, care au jalonat evoluția acestei țări, în acea perioadă.

Constantin Venerus Popa, autorul celor două scenarii de teatru radiofonic, ne-a declarat:

Difuzarea în milioane de case a acestor fragmente din istoria, poate în parte necunoscută, a momentelor tragice din acei ani, aducerea în prim plan a figurilor politice marcante ale României de început de secol, prezentarea eforturilor membrilor Familiei Regale a României de a dovedi tuturor că sunt cu trup și suflet de partea poporului român și-i înțeleg nevoile, aspirațiile și durerile, poate contribui la o înțelegere mai apropiată de realitate, a perioadei extrem de dificile prin care a trecut țara noastră atunci.

Serialul promovează istoria din punct de vedere artistic, dramaturgic, dar această modalitate nu anulează defel impactul de document istoric pur. Poate în acest fel, tânăra generație va avea o altă înțelegere asupra perioadei aceleia, perioadă care a fost, și din păcate încă este, pe nedrept, < <ocultată>>.

Cei care vor asculta acest serial vor înțelege, poate mai bine, ce rol benefic pentru țară l-a avut Dinastia de Hohenzolern în acei ani, cum trebuie să se comporte un conducător constituțional al unui stat, care sunt prioritățile și nevoile unei țări în vremuri de mare cumpănă.
Asculta piesa la Radio Crocodilu Mac-Mac sau online chiar aici:

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.