Comedia erorilor de William Shakespeare

Una dintre cele mai timpurii piese shakespeariene, „Comedia erorilor” se pare că a fost scrisă între 1592-1594. De asemenea, este una dintre cele mai scurte piese şi e caracterizată de un umor datorat confuziilor.

E povestea a doi gemeni separaţi din greşeală la naştere. Se pare că, în realizarea acestei opere, William Shakespeare s-a inspirat din Plaut (cca. 250 î.Hr. – cca. 184 î.Hr.), cel considerat părintele teatrului roman preclasic şi cel mai semnificativ autor al începuturilor literaturii latine, opera sa numărând 21 de comedii.

Egeon, un negustor din Siracusa îşi spune trista poveste a vieţii. În tinereţe a fost căsătorit şi soţia i-a dăruit doi băieţi gemeni. În aceeaşi zi, o femeie sărmana a născut, de asemenea, gemeni. Egeon i-a făcut pe aceştia din urmă slujitori ai fiilor lui. La scurt timp, însă, familia pleacă într-o călătorie pe mare. În urma unei furtuni, el rămâne cu doi dintre băieţi, iar nevasta lui cu ceilalţi doi. Când se faci mari, băieţii rămaşi cu Egeon pleacă în căutarea celorlaţi doi…
Asculta piesa la Radio Crocodilu Mac-Mac sau online chiar aici:

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.