Cerere în căsătorie de Anton Pavlovici Cehov

Cerere în căsătorie este o piesă de teatru, o farsă într-un act de Anton Cehov. A fost scrisă în 1888-1889. Cerere în căsătorie a fost jucată pentru prima dată la 12 aprilie 1889 la Sankt Petersburg.

Acțiunea are loc în casa lui Stepan de pe moșia Chubukova.

Ivan Lomov vine la vecinul său, Stepan Chubukov să ceară mâna fiicei sale. Chubukov este fericit că Lomov a venit pentru acest lucru și nu ca să ceară înapoi banii împrumutați. Acesta își cheamă fiica și-i lasă singuri. Ivan își începe discursul pregătit în prealabil, dar curând începe cearta: fiecare afirmând că moșia Poiana Boilor aparține familiei din care face.

Stepan intră și îi împacă, apoi iese iar pentru a-l lăsa pe Stepan Chubukova să ceară mâna fiicei sale. Dar cei doi se ceartă deoarece nu se pun de acord al cărui câine de vânătoare este mai bun. Supărat Ivan pleacă spre casa sa. Între timp, Stepan îi spune fiicei sale care este motivul adevărat al vizitei lui Ivan. Acesta este chemat înapoi dar începe iar cearta. Lomov cade secerat la pământ dar, de îndată ce se trezește, Stepan binecuvântează rapid căsătoria lor.
Asculta piesa la Radio Crocodilu Mac-Mac sau online chiar aici:

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.