Toma cu cimpoiul de Toma Caragiu

Aho, aho copii şi fraţi, staţi puţin şi m-ascultaţi.
Mai lăsaţi paharele, nu schimbaţi canalele,
Şi pe unu şi pe doi cântă Toma din cimpoi.

Cum de ce am venit cu cimpoiul? Păi buhaiurile sunt ocupate cu pluguşorul şi pe urmă mi-a spus mie cineva că e bun şi cimpoiul. Colinzi cu el, mai pe aici, mai prin turnee, şi colo, şi dincolo. E mult mai avantajos decât cu ONT-ul că nu pleci pe banii tăi.

Cu cimpoiul pleci prin virament. Si dacă mai schimbi acolo nişte bemol peste diurnă, poţi să-ţi aduci şi cutie pentru cimpoi – Opel. Ai cimpoi, ajungi urgent din piaţa chibrit într-o piaţă persană. N-ai cimpoi, tot pe loc, tot pe loc, tot pe loc, pe loc, pe loc.

Tu cu strigatul, alţii cu plecatul… M-am gândit să m-apuc să compun la cimpoi şi muzică uşoară, o basanova pentru cimpoi şi Dan Spătaru. Şi dacă ia premiu la Mamaia, ce mă fac? Nu mă bag, nu… Nu-i de mine. Găsesc eu mai bine patru sau cinci colegi cimpoieri cu părul până peste burduf şi fac o formaţie, „The Cimpoy”, cu „y”.

Cimpoaie electrice cu reclamă la telepublicitate! Astă seară la Savoi concertează „The Cimpoy”! Dacă ne vede şi un regizor de film, coproducţia e gata. „Angelica şi cimpoiul”, premiul Oscar pentru cel mai bun cimpoier eastman color al anului.

Ei şi… Nu, nu… Mai bine găsesc o rimă la cimpoi şi fac poezie modernă: „Angoasa cimpoiului, versuri albe şi negre. Optzeci de rime absconse pe cap de locuitor, volumul fluviu.” Şi dacă găsesc un afluent la o editură ne vărsăm în marea fondului literar şi toate drumurile trec pe la cec. Bun, bun…

Ce bine e, când cineva, acolo sus, te iubeşte. Uite, o colegă de-a mea, tot colindătoare, a sorcovit un tovarăş care dă domn o doamne, aprobări pentru diverse şi i-a dat: trei mere în plus la încadrare, nuci şi o butelie direct din deposit, covrigi şi cizme muşchetari din import, şi o portocală pe care să o culeagă de la faţa locului cu delegaţie de serviciu. Că şi ea săraca de urat i-a tot urat, până când s-a înserat şi-au cântat în cor, ei doi, această noapte e pentru noi, versul doi, solo cimpoi…

Interpretează: Toma Caragiu, Ion Lăceanu
Text: Dan Mihăescu, Grigore Pop
Ascultă piesa la Radio Crocodilu Mac-Mac sau online chiar aici:

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.