Povestea Alfabetului de Pusa Roth (2016)

Povestea alfabetului de Pusa Roth este o ingenioasa „punere în scena” a alfabetului limbii române, un mod foarte atragator de învatare prin poveste a literelor, devenite personaje, „actori” ai unor mici naratiuni care le fixeaza caracterul cu multa finete si fantezie, memorabil pentru cei mici.

Alfabetul este povestea unei familii în care fiecare personaj-litera are personalitatea lui într-o versiune teatrala plina de delicatete si gingasie.

Personajele principale sunt Bunica (interpretata de Adela Marculescu) si nepotul (Eric-Margeluta – Stefania Dumitru). Prin replici care se retin repede de micii ascultatori, bunica îi descrie plastic baietelului literele alfabetului prin apel la personaje de poveste, dar si la universul familiei, sub forma de joc, foarte usor de receptat de publicul-tinta.

Prin versuri-refren, rostite de personajele-litere la sfârsitul fiecaruia dintre micile episoade-poveste, caracteristicile fiecarei litere a alfabetului sunt sintetizate de voci distincte de cele ale personajelor principale (Literele: Daniela Ionita-Marcu, Ioana Calota, Corina Dragomir si copilul Silviu Stanescu) pentru a le face, o data în pluş memorabile.

George Marcu a creat muzica si versurile, o melodie care se fredoneaza usor, orchestrata modern, punctând aceasta admirabila poveste a alfabetului.
Asculta piesa la Radio Crocodilu Mac-Mac sau online chiar aici:

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.