Poveste de Craciun de Charles Dickens

Era odată un om pe nume Scrooge. El era rău şi zgârcit. Avea un prieten bun pe nume Marley. El murise în urmă cu şapte ani, care se împlineau în Ajunul Crăciunului. În acea zi venise la el nepotul său Fred. Dorea să îl invite la petrecerea din seara aceea, la el acasă, în cinstea Crăciunului. Scrooge l-a refuzat fiindcă era distant faţă de toată lumea.

După un timp au intrat în biroul lui Scrooge doi bărbaţi care l-au rugat să ofere o mică sumă de bani pentru oamenii săraci. Scrooge, fiind foarte zgârcit, i-a refuzat cu brutalitate.

Seara, Scrooge a plecat acasă. Aici, tocmai se aşezase pe un scaun lângă foc, când, pe neaşteptate, în cameră a pătruns fantoma lui Jacob Marley, care l-a avertizat că va fi vizitat de trei duhuri. La miezul nopţii i s-a arătat primul duh. Era duhul Crăciunului Trecut şi avea să îi arate lucrurile care s-au petrecut în anii anteriori. Îl luă de mână şi îl purtă prin văzduh până când ajunseră în satul în care crescuse Scrooge, apoi duhul îl duse într-o şcoală unde mai era un singur copil. Era Scrooge atunci când era mic. Citea.

Mai trecură câţiva ani. Scrooge era tot acolo, singur şi se uita pe fereastră. După aceea se văzu când era ucenic şi atunci când se certă cu fata iubită de el. Şi în cele din urmă ajunse acasă. Se aşeză în pat cu gândul că a fost doar un vis. Atunci i se înfăţişă Duhul Crăciunului Prezent. El îi arătă o familie sărăcăcioasă, care se mulţumea cu ce avea. Acolo locuia un angajat al lui Scrooge, Bob. Apoi el văzu că duhul îmbătrânise şi se găsi la el acasă.

Mai veni să îl viziteze şi ultimul duh cel al Crăciunului Viitor. El îi arătă nişte oameni care vorbeau despre cineva care a murit şi nimănui nu îi păsa. Îi mai arătă că în casa lui Bob micul Tim murise, mai mulţi oameni care îşi arătau între ei lucrurile pe care le avea acel om şi îi arătă patul celui care murise. El înţelese că era acel om, iar atunci când se trezi, cu toată învăţătura duhurilor, deveni cel mai bun om din oraş şi al doilea tată al micului Tim.
Asculta piesa la Radio Crocodilu Mac-Mac sau online chiar aici:

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.