Biografii, memorii: Shakespeare’s Files

23 aprilie 1616. Exact în ziua când împlinea 52 de ani, se stingea din viață cel mai mare scriitor în limba engleză din istoria lumii. E vorba de William Shakespeare, cunoscut în vremurile sale și ca „Poetul” sau „Lebăda din Avon”.

Au trecut 400 de ani de atunci. Opera lui a fost mare. Lucrările lui au supraviețuit de-a lungul timpului, inclusiv unele realizate în colaborare. În urma sa a lăsat 38 de piese de teatru, 154 de sonete, 2 poeme narative lungi, precum și multe alte poezii. Multe dintre piesele scrise de Shakespeare au văzut lumina scenei la teatrul Globe, unul dintre cele mai cunoscute teatre din epoca Elisabetana. Piesele lui au fost traduse în aproape fiecare limbă vorbită în lume. Totodată, acestea sunt cele mai jucate piese pe scenele lumii.

În anul 2007, pe 23 și 24 aprilie, Societatea Română de Radiodifuziune a transmis „Shakespeare’s Files”, o biografie romanțată a bătrânului Will, după un scenariu de Emil Lungeanu. Vă invităm să ascultați în continuare cele două părți, urându-vă AUDIȚIE PLĂCUTĂ !!!
Asculta piesa la Radio Crocodilu Mac-Mac sau online chiar aici:

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.