Biografie: Vasilica Tastaman

Celebra actrita romana de teatru si film s-a nascut in Braila pe 6 octombrie 1933.
Debuteaza in teatru pe scena Teatrului din Braila in 1949 si o intalnim pana-n 1981 cand paraseste tara, pentru a se stabili in Suedia, pe scenele Teatrelor de Comedie, Bulandra, Giulesti sau teatrul Mic.

A fost casatorita cu celebrul antrenor de fotbal Emerich Jenei cu care are un baiat, Calin Jenei.

Dupa despartire isi reface viata alaturi de celebrul si regretatul actor Dan Tufaru.

In 1993 la prima revenire in tara isi aminteste cu nostalgie de rolurile din film :vulpea cea cocheta din „Veronica” si „Veronica se intoarce”, vaduva hoata din serialul ” B.D.in actiune..”…, si participa alaturi de colegii ei de generatie la premiile Uniter.

In februarie 2003 revine definitiv, dupa aproape 22 de ani in tara, este primita cu bratele deschise de vechii ei prieteni si parteneri de film ( Stela Popescu, George Mihaita, Vladimir Gaitan etc. ) se pregateste de un proiect important pe scena Teatrului de Comedie ( Varia Volkova, ” o mama cu doua fete care duce un trai extrem de modest si chinuit: doarme intr-o baraca, vinde votca cu «cinzeaca», fara ca ea, care a fost la dezalcoolizare sa se mai apropie de pahar…” din piesa ” Auditia” in regia lui Mircea Cornisteanu )dar, pe 30 martie 2003 inceteaza din viata, doborata de o hepatita la Spitalul de Urgenta din Bucuresti.

A fost inmormantata la Oradea.

In memoria ei, nora sa Alissa Jenei a inregistrat un cantec liric, in stilul piesei lui Elton John : ” Candle in the wind”, dedicat de solist Marilynei Monroe, rol pe care Vasilica Tastaman l-a realizat cu un succes deosebit, pe scena Teatrului Mic :” Dupa cadere” de Arthur Miller.

Piese de teatru radiofonic cu Vasilica Tastaman :

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.