Biografie: Magda Popovici

Magda Popovici s-a născut la 13 noiembrie 1940 în familia unui preot refugiat din Basarabia și stabilit apoi în România, în comuna Buturugeni, din județul Giurgiu.

Dupa studiile primare si gimnaziale se inscrie la examenul de admitere pentru facultatea de arte plastice, unde dosarul ii este respins. A doua optiune se indreapta spre studiul artei teatrale, unde este acceptata si rapid remarcata de maestrul Ion Fintesteanu, la clasa caruia isi va desavarsi studiile in arta actorului.

Vor urma zeci si sute de roluri de succes pe scene bucurestene de prestigiu, cum ar fi Teatrul Mic, Teatrul Ion Creanga ori Teatrul Excelsior, pe marele dar si pe micul ecran, memorabile ramanand emisiunile realizate sub bagheta reputatului om de televiziune Valeriu Lazarov.

Daruita cu un glas de o muzicalitate aparte, capabil de surprinzatoare si delicate tonuri, in ciuda unui temperament puternic dublat de o inteligenta si rafinata dozare a nuantelor in construirea personajului interpretat, actrita Magda Popovici a fost interpreta ideala a unor cunoscute eroine din teatrul romanesc si universal in numeroase spectacole radiofonice.

„Moara cu noroc” de Ioan Slavici, „Poveste despre doua orase” de Charles Dickens, „Chipuri din trecut” de Mihail Lermontov, „Luna si focurile” de Cesare Pavese sunt montari de referinta din Fonoteca de Aur a Radioului, din a caror distributie face parte actrita Magda Popovici.

Ea este sora mai mare a Ilenei Popovici, născută în 1946, care a fost redactor muzical, a semnat ilustrație de film, a jucat în filme din perioada 1968 – 1981.

Piese de teatru radiofonic cu Magda Popovici :

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.