Biografie: Florian Pittiş

Celebrul interpret de muzica Folk Florian Pittiş s-a nascut la data de 04 octombrie 1943 in Bucuresti.  A lucrat la Teatrul Municipal „Lucia Sturza-Bulandra”, colaborand cu regizori de renume precum Liviu Ciulei, Andrei Serban si Alexandru Tocilescu, de asemenea a tradus si a regizat piese de teatru.

In domeniul muzical s-a facut cunoscut intr-un trio cu Anda Calugareanu si Dan Tufaru, iar mai tarziu in Cenaclul Flacara.

In anul 1992 a intemeiat impreuna cu Mircea Baniciu, Mircea Vintila si Vladi Cnejevici, formatia „Pasarea Colibri”, cu care pana in anul 2001 impreuna au reusit sa inregistreze patru albume.

Semneaza cronica muzicala in diferite publicatii, iar in 1998 devine directorul „Canalului Tineret al Radiodifuziunii Romane”, urmand ca dupa aceea sa ajunga redactor-sef al postului de radio Radio3net.ro, care emite doar pe Internet.

A adus o contributie notabila in popularizarea muzicii pop-rock, prin realizarea unor emisiuni radiofonice in cadrul seriei Pittis Show.

In afara activitatii artistice, Pittis a fost membru si Presedinte al Senatului Clubului Aristocratic al Rapidului, fiind sustinator al acestei echipe de fotbal.

Pe 12 martie 1999 s-a casatorit cu Niculina Anda, educatoare, nascuta ca si el in zodia balantei.

La 30 iulie 2007, Pittia a fost internat la Institutul Oncologic Fundeni cu diagnisticul de cancer la prostata o boala neiertatoare. Artistul initial a impus medicilor sa nu dezvaluie amanunte despre starea sanatatii sale decat dupa ce se va stinge din viata si sufletul sau va trece pe lumea cealalta, iar la scurt timp la data de 5 august 2007, ora 15:15, actorul Florian Pittis sa stins din viata lasand in urma sa un mare tezaur muzical poporului si neamului romanesc.

Florian Titu Pittis (n. 4 octombrie 1943, Bucuresti; d. 5 august 2007, Bucuresti) a fost un actor, regizor, traducator, interpret de muzica folk/rock si realizator de emisiuni radio din România.

A fost angajat la Teatrul Municipal „Lucia Sturza-Bulandra”, colaborând cu regizori de renume, precum Liviu Ciulei, Andrei Serban sau Alexandru Tocilescu.

Este înmormantat în Cimitirul Bellu din Bucuresti, pe Aleea Actorilor. Radioul pe net pe care l-a inventat îi poarta numele.

Piese de teatru radiofonic cu Florian Pittiş :

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.