Biografie: Eugen Cristea

Eugen Cristea este un cunoscut actor roman de teatru si film, care s-a nascut la Bucuresti, pe 18 aprilie 1952. A absolvit I.A.T.C. in 1976, iar timp de patru ani, pana in 1980 a jucat la Teatrul National din Timisoara. Din 1980 a inceput sa joace pe scena Teatrului National din Bucuresti.

Eugen este un talentat actor, care si-a facut cariera interpretand numeroase roluri de film, teatru si televiziune, teatru radiofonic, a cochetat si cu televiziunea fiind prezentator si realizator de emisiuni tv. A regizat si a compus ilustratia muzicala a unor piese de teatru, a publicat si un volum personal de proza. A realizat de asemenea si traducere de literature beletristica.

A regizat piesele de teatru “Ionescu sau o ipoteza absurda” si “Cupa” si a fost regizor secund al pieselor de teatru “Mostenirea”, “Parcul”, “Travestiuri”, “Autograf”, “Numele trandafirului”, “Anton Pan”.

Din 1961 a inceput activitatea la radio, realizand teatru radiofonic, emisiuni pentru copii “Salut voios de pioner”, “Clubul voiosiei”, a realizat de asemenea si recitaluri de poezie, cuplete muzicale, a prezentat emisiuni muzicale, emisiuni de SF si Parapsihologie. Din 1961 are in televiziune o bogata activitate, a jucat teatru de televiziune, a fost prezentator si realizator al emisiunilor “Feriti-va de magarus!” intre 1996-1999, “Ghici cine vine la mine?” intre 1998-1999, “Ceaiul de la ora 5” intre 1996-1999, “Kiki, Riki, Miki”, “Arca Marinei”, “Personalul de Costesti” in 2001.

Pe langa cariera din televiziune, teatru si din radio este si compozitor, compunand ilustratia muzicala a pieselor “Autograf”, “Harababura”, “Campionul”, a realizat compozitii proprii pentru copii, caseta “Nu va feriti de magarus”, “Soldat cazut din iubire”. A avut si concerte cu propria trupa de folk-rock-blues “Atelier” la Terasa actorilor, Casa Eliad, Cercul militar, a avut aparitii si la TVR 1, TVR 2, Tele7abc, Prima, Antena 1. Cu trupa Harvest of soul, aavut concerte la Piranha.

In 2008 a fost prezentator la Festivalul International de Circ. In 2003 a publicat cartea “Vanzatorul de zambete”.

Piese de teatru radiofonic cu Eugen Cristea:

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.