Biografie: Adina Popescu

Nascuta pe 1 August 1947 , frumoasa actrita a Teatrului a avut momentul ei de glorie.

Debuteaza cu dreptul in 1972 in filmul lui Virgil Calotescu : “ Dragostea incepe vineri “ alaturi de doi monstri sacri ai cinematografiei (Toma Caragiu si Margareta Pogonat) pe care aproape ii eclipseaza datorita scenariului lui Francisc Munteanu unde, alaturi de regretatul si de mult uitat Peter Paulhoffer formeaza un cuplu de indragostiti deosebit de dramatic.

Filmul o propulseaza in lumea vedetelor de cinema dar nu mai are norocul sa interpreteze ceva cu adevarat remarcabil si ramane pentru public o excelenta actrita de teatru.

In 1998, actrita Adina Popescu a terminat filmarile la ” Ultima gara”, o coproductie romano-italo-germana, un film realizat de FILMEX si regizat de Bogdan Dumitrescu, care l-a avut in rolul principal pe Sergio Rubinni, un actor “ la moda”.

Partea romaneasca a fost reprezentata pe generic de nume mari precum: Dorel Visan si Gheorghe Visu. Daca inedit pentru Adina Popescu a fost faptul ca s-a filmat destul de mult intr-o agentie de pompe funebre, printre cosciuge si pietre funerare, nu tebuie uitat ca muzica este semnata de maestrul Adrian Enescu, sotul actritei. Continua sa joace si in prezent in filme de televiziune si in teatru.

Piese de teatru radiofonic cu Adina Popescu:

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.