Biografie: Virgil Ogășanu

Nascut pe 17 iunie 1940 la Turnu Severin, Virgil Ogasanu este un apreciat actor de teatru, film si televiziune.

A absolvit in 1964 Institutul de Arta Teatrala si Cinematografie, ” Ion Luca Caragiale ” din Bucuresti, clasa profesoarei Beate Fredanov si a fost repartizat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt unde debuteaza in Turnu Eiffel ” in regia lui Ion Cojar.

In 1965 intra prin concurs in trupa Teatrului Bulandra din Bucuresti, unde activeaza si in prezent.

In film, debuteaza inca de pe bancile facultatii in ” Doi băieţi ca pâinea caldă „(1962), este remarcat de regretatul regizor Gheorghe Vitanidis care-i ofera un rol complex = Doctorul din filmul sau ” Răutăciosul adolescent ” (1968) si pana-n 2007 filmeaza dar, mai mult in roluri secundare.

In ultimii ani s-a molipsit si el de moda telenovelelor unde interpreteaza roluri complexe ca partitura interpretativa, marca Pro: ( Mihai Radulescu din ” Regina „, Augustin Popa din ” Doctori de Mame „…)

Este casatorit cu actrita Valeria Marian ( partenera sa din piesa ” Gluga pe ochi ” ) si are un baiat Mihai Ogasanu de 29 de ani care, desi a terminat Facultatea de Teatru s-a dedicat muzicii si acum locuieste in Anglia.

Este un om deosebit de activ: actor la Teatrul Bulandra si Nottara din Bucuresti, profesor la Facultatea de Teatru a Universitatii Hyperion, implicat in proiecte ale Tv. Acasa si Pro.Tv, mare amator de pescuit si de viata in casuta sa de la tara.

Piese de teatru radiofonic cu Virgil Ogășanu :

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.