Biografie: Ștefan Mihăilescu Brăila

Ștefan Mihăilescu-Brăila (n. 3 februarie 1925, Brăila; d. 19 septembrie 1996, București) a fost un actor român, artist emerit.

Ștefan Mihăilescu Brăila a venit pe lume la 3 februarie 1925, la Brăila, mama lui fiind infirmieră. S-a născut în casa bunicilor materni, dintr-o relație de o noapte cu un medic care locuia în cartierul Lacul Dulce.

Nu a avut o copilărie fericită, pentru că mama sa era distantă și se purta rău cu el. A urmat cursurile primare și secundare în orașul natal, dedicându-se carierei scenice de timpuriu. Din 1949 până în 1954, Ștefan Mihăilescu Braila a jucat la Teatrul „Maria Filotti”.

Debutează în cinema în 1957, jucând cu o inegalabilă măiestrie artistică, în cele mai reușite comedii din cinematografia românească.”Bachus” din filmul „Secretul lui Bachus”, realizat în 1983 de regizorul Geo Saizescu, a fost ultimul mare rol al lui Ștefan Mihăilescu Brăila. Ștefan Mihăilescu Brăila a fost și prezentator a numeroase emisiuni de teatru și divertisment la Radio și Televiziune. Actorul a murit, uitat de cei care l-au aplaudat, dar și de mulți colegi de breaslă, la 19 septembrie 1996, la București.

Piese de teatru radiofonic cu Ștefan Mihăilescu Brăila :

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.